Andre synes han er en møgunge

Jeg er selv 12 år og har en lillebror på 9 år, som har aspergers. Jeg synes det er irriterrende at mine venner og deres forældre tror at min lillebror bare er en møgunge der skal ha’ noget opdragelse, men sådan har jeg det også nogen gange selv.
Hvordan kan jeg komme til at forstå det bedre og forklare andre det?
Jeg er også træt af at alle vores ferier bliver ødelagt og jeg gider ikke på ferie mere med ham. Jeg hader også, at han altid slår mig og vil have mig ud af huset. Hvad gør jeg ved det?
Hilsen Morten

En tanke om "Andre synes han er en møgunge"

 1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

  Kære Morten
  Det er også en svær situation du er i – på den ene side bliver du såret og ked af det, når andre synes din bror er en forkælet møgunge på den anden side, er det også den følelse, du selv kan få, når du er sammen med ham.

  Omkring det at få mere viden om Aspergers syndrom, så du bedre kan forklare det til andre, er mit bedste råd nok, at du prøver at læse mere om det enten her på siden, i bøger eller taler med din mor og far. Det er vigtigt, at du hele tiden tænker på, hvordan du synes de ting du får af vide passer på præcis DIN bror. Alle er forskellige både personer med og uden Aspergers syndrom. Skriv eventuelt de ting du ikke forstår ned (både af det du læser men også af det han gør) og spørg din mor eller far.

  Jeg kender mange søskende, der synes sommerferien med deres bror eller søster med autisme er rimelig anstrengende. For en del mennesker med Aspergers syndrom er sommerferie ikke et hit, for de bliver hevet ud af deres faste rutiner og skal hele tiden forholde sig til noget nyt. Det kan gøre dem usikre og irritable – og det går ud over andre.

  Da sommerferien jo er ved at være slut, har du nok måtte klare dig igennem, selv om du ikke havde lyst. Måske kan dig og din familie til næste år planlægge noget af sommerferien for dig alene. Det kan være at du har familie eller venner, du kunne holde en uges ferie med, så du får en pause fra din bror.

  Det med at han slår dig, skal du snakke med din mor og far om – for det er ikke i orden. I kan eventuelt sammen læse den artikel, der er her på hjemmesiden om, ”når ens bror eller søster slår”, der er nogle gode råd til, hvordan alle kan blive hjulpet.

  Held og Lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.