Hvordan hjælper jeg min bror?

Kære brevkasse

Nogle gange er der selvfølgelig noget Viktor, min
lillebror med autisme, ikke kan lide. Det kan være at han ikke gider med
ned til stranden eller noget. Jeg prøver tit at hjælpe, såsom at sige;
“Hey, Viktor, det kan være at du..” og inden jeg får sagt mere afbryder
min mor mig, og siger at jeg ikke kan hjælpe lige nu. Det bliver jeg
lidt ked af, for Viktor græder tit når sådan noget sker, og jeg kan ikke
gøre noget ved det. Jeg spørger hvad jeg kan hjælpe med, men jeg synes
ikke jeg får et rigtigt svar. Så mit spørgsmål er: Hvad kan jeg hjælpe med?

Mvh Emma 10 år

En tanke om "Hvordan hjælper jeg min bror?"

 1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

  Kære Emma
  Det kan være svært at skulle finde ud af, hvordan man bedst kan hjælpe derhjemme i forhold til ens bror eller søster med autisme. Jeg tror, at der er rigtig mange, der kender til dit problem fra dem selv.
  Jeg mener, at det er vigtigt, at man som bror eller søster får lov til at hjælpe, og jeg kender mange søskende, der fortæller, at de faktisk er rigtig gode til at hjælpe på et eller andet område.
  Desværre kan man ikke altid hjælpe, selv om man gerne vil!
  Jeg tror, at du skal fortælle din mor hvordan du har det på et tidspunkt hvor I er alene sammen. Så kan I måske sammen lave en liste over, i hvilke situationer, du kan hjælpe i forhold til Viktor og hvordan.
  På den måde får I også talt om, hvad DU er god til at hjælpe med. Så kan du også bruge listen til at se, om det er nu du skal hjæpe Viktor eller om det er et tidspunkt, hvor din mor og far bare skal gøre det eller Viktor skal være i fred.
  Held og lykke med det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.