Jeg vil gerne hjælpe

Hej brevkasse
Jeg er en pige på 13 år der har en lillebror på 10 med aspergers syndrom. Vi elsker ham meget højt, og han kunne aldrig finde på at gøre en flue fortræd. Vi har ikke fortalt ham om hans diagnose, og jeg ved det også kun fordi jeg gættede det. Jeg spurgte min far og mor om det da vi var alene, og de sagde at jeg bare skulle spørge hvis jeg undrede mig, og de har også vist mig denne side. Jeg har bare det problem, at han tit bliver drillet, og at jeg ikke kan gære noget ved det. Ingen fortæller mig når han bliver drillet og jeg synes det er frustrerende ikke at kunne hjælpe. Nogle fra min klasse har også lagt mærke til at han er lidt anderledes og kan for eksempel finde på at komme hen til mig bare for at fortælle at de har set min lillebror pille næse eller at han løber langsomt til idræt, og det gør mig rigtig sur og ked af det, men jeg vil ikke fortælle dem om hans handicap når han ikke selv ved det. Jeg bliver normalt ikke sur, men jeg kan bare ikke klare når nogen er onde mod ham. Jeg ville gerne hjælpe, men ved ikke hvordan.
Hilsen pigen, der gerne vil hjælpe.

En tanke om "Jeg vil gerne hjælpe"

 1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

  Hej
  Det er en rigtig svær situation for dig så godt du skriver herind. dejligt at høre at du holder meget af din bror og også gerne vil beskytte/hjælpe ham.
  Jeg tror måske det kunne hjælpe dig måske at fortælle det til en god veninde, det kan nogen gange hjælpe lidt. selvom jeg forstår det er svært, når din bror ikke ved det. jeg kender flere børn, hvor deres søskende med autisme går på samme skole og det kan være svært og hårdt nogle gange.
  Samtidig tror jeg også det er vigtigt at snakke med din forældre om dette, så du bliver hjulpet af med at føle det store ansvar for ham i løbet af skoledagen, og nogle andre (voksne) må støtte/hjælpe din bror i løbet af dagen, for det er jo ikke dit ansvar at tage vare på ham.
  Mange hilsner Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.