Min bror bander meget!

Hej mit navn er Nikoline, jeg er 15 år gammel.
Jeg har en lillebror på 14 år, som har infantil autisme, er mentalt retarderet og spastisk.
Da han var lille slog han rigtig meget, det er han heldigvis holdt op med nu, men til gengæld bander han rigtig meget. Nogle gange gør han det også uden grund, og det er rigtig trættende at høre på. Når man siger STOP eller HOLD OP tydeligt, stopper han ikke. Kan man få ham til at holde op?
Jeg er den i min familie som har været tættest på min lillebror, og har hjulpet ham meget. Men han er begyndt at se rigtig meget tv og spille rigtig meget computer. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være noget mere sammen med ham igen, men det forstår han ikke. Han har ikke nogle venner, og fordi han er spastisk er det svært at finde på noget fysisk at lave sammen, så hvad kunne jeg gøre for at være mere sammen med ham? Nogle tips til hvad vi kunne lave? Og hvordan får jeg ham til ikke at se så meget tv?
MVH Nikoline

En tanke om "Min bror bander meget!"

  1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

    Hej Nikoline
    Tak for din mail med nogle gode spørgsmål. Dejligt at høre at din bror ikke slår længere, men det er selvfølgelig heller ikke sjovt at han bander så meget. Nu ved jeg ikke om dine forældre bruger billeder til din bror, som viser hvad han skal, for så kunne man også lave et STOP-skilt, som man kunne vise ham når han bandede for meget. En anden mulighed er at prøve at aflede ham til at snakke om noget andet, så man ikke kun siger stop og hold op og så måske også ind imellem prøver at ”lukke ørerene” for banderiet. Det er nok svært for dig at få ham til at stoppe med tv og pc, men kunne I lave nogle aftaler ind i mellem, hvor I to lavede noget sammen ? For at motivere din bror kan det være at den ene ting skulle være noget på PC eller en film I ser sammen og så kunne du vælge en anden ting, kunne det være et brætspil, kort e. lign. Måske skal det han gerne vil lave være til sidst som en ”belønning”, for at få ham med på det skal måske være en aktivitet, der ikke varer så længe. Det kan også være en ide at få dine forældre med til at bakke det gode projekt op.
    Håber dette kan give dig lidt ideer.
    Mange hilsner Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.