Min bror nynner hele tiden

Hej

Jeg hedder Alice og er 12 år gammel. Min bror på 15 nynner hele tiden og jeg beder ham om at stoppe men han stopper ikke. Han driver mig til vanvid. Han nynner også mega højt så man kan ikke høre noget hvis man ser tv eller høre musik. Jeg vil gerne være mere sammen med ham han skal bare ikke nynne så meget. Jeg spørg ham tit om han vil stoppe med at nynne så tit men det hjælper ikke. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at få ham til at stoppe. Jeg kan bare ikke klare det mere.

Hilsen Alice

 

2 tanker om "Min bror nynner hele tiden"

 1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

  Kære Alice
  Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå at du synes det kan være svært at være sammen med din bror når han nynner konstant. Det er ikke sikkert du lige kan få ham til at holde op med det, vaner kan tit være svære for personer med autisme at komme af med. Måske det kunne være muligt at lave nogle aftaler med ham måske med hjælp fra dine forældre, fx at han kun nynner på sit eget værelse og/eller når I er sammen og ser en film/hører musik at han så prøver han at lade være. Måske I kan spise lidt snack mens i er sammen, så er det også lidt sværere at nynne. Held og lykke med det.
  Mange hilsner Vibe

 2. Bror

  Hej Alice

  Det kan være din bor nynner fordi, det er hans måde at berolige sig selv., hvis han er stresset.. Andre rokker eller gør noget andet for at berolige sig selv.. Det dur ikke at skælde ud, så bliver han bare mere stresset og det bliver sværer at lade være.. Hvis han er stresset kan det være, at hvis i gør noget ved det der stresser, så lader han måske være med at nynne. Prøv at spørge din bror om han har en ide til noget andet han kan gøre istede for at nynne, eks. dimse med noget eller foreslå at i synger sammen efter at i har set film eller lign.. Ved han selv hvorfor han nynner? Spørg ham?. Gør han de lige meget i hverdagene og i weekenderne? ude/hjemme? Min bror gjorde det samme, da han gik i folkeskolen. Han gjorde det når han var ked af det (han sagde at det gjorde han mindre ked af det og virkede beroligende) , Min bror sang eller nynnede stille, men istedet for at græde, men det fortalte han kun hjemme.
  Sangere siger at man ikke kan være ked af det og synge samtidig, så måske han skal gå til sang, hvis han vil.

  Hilsen en lillebror

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.