Min søster har også fået OCD

Jeg har en storesøster, som siden hun var 8 år, har været asperger. hun er 17 år nu. nu har jeg fået at vide at hun også har ocd. har aspergere tit det? Min storesøster gør tit en masse underlige ting, hun siger remser, med tal, og hun gør næsten alting 4 ganger. jeg ved ikke om det er hendes asperger eller ocd der gør det.
Hun siger, at hun gør det fordi, at hun ikke vil gøre mig syg. jeg har sagt til hende at jeg ikke bliver syg hvis hun ikke gør tingene 4 ganger. men jeg kan ikke overbevise hende.
Hun har også ADHD derfor er hun tit meget vild og har brug for meget motion eller bliver hun hyber.
Hun er meget overbeskyttende over for mig når hun er hjemme, det er hun hver 3 weekender.
hun er i behandling på døgninstitution og får noget medicin. Jeg går til psykolog.
jeg vil så gerne hjælpe min søster men jo mere jeg er sammen med henne jo mere ocd laver hun. gør asbergere tit det? jeg er stolt af min søster, selvom hun har problemer. hun ved alt om biler selvom hun er pige det synes jeg er sejt.
jeg holder meget af min søster
mvh Cecilie

En tanke om "Min søster har også fået OCD"

  1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

    Hej Cecilie
    Tak for dit brev til brevkassen. angående dit spørgsmål om OCD. Ja der er nogle personer med Aspergers syndrom der også har OCD, men absolut ikke alle. Det er rigtig godt spørgsmål du stiller om de ting hun gør, er pga af hendes Asperger eller hendes OCD og det er faktisk svært at svare på, når man ikke kender din søster. Jeg tænker det er vigtigt, at du snakker med nogen evt. i din familie om, hvad du bedst kan gøre i samværet med din søster og når hun udviser den OCD adfærd.. Det er dog i hvertfald helt sikkert, at det ikke er din skyld, at hun har den adfærd. Det er da i øvrigt dejligt at høre, at du har overskud til at se din søster positive sider.du lyder som en meget omsorgsfuld søster. Håber du fik lidt svar, elllers er du velkommen til at skrive igen.
    de bedste hilsner Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.