Min søster og min mor skændes!

Jeg er en kvinde på 21. For nogle få år siden (2-3 år)fik min lillesøster på 15-16 år konstateret asperger syndrom. Min mor blev meget overrasket over dette, men var glad for endelig at vide, hvorfor hun havde haft så mange problemer med min søster i opvæksten. For et års tid siden blev mine forældre skilt. Min far tog helt afstand fra min mor og dermed også fra min lillesøster, der bor hos vores mor. Få måneder før, var jeg flyttet sammen med min kæreste i samme boligselskab som både min far og min mor. Min søster var hermed alene med min mor. De kommer rigtig ofte op at skændes og det har meget at gøre med, at min mor ikke kan få min søster til at gøre noget som helst. Hun vil ikke ryde op, hun vil ikke gøre rent, hun vil ikke hjælpe med mad og lige for tiden er hun under kontanthjælp hos kommunen, der har sat hende i et specielt forløb, hvor hun bare skal i praktik og ikke søge job. Jeg kan virkelig godt forstå at min mor bliver så frustreret, specielt nu da min søster er 18 og al hjælpen fra det offentlige og fra min far ligesom er forsvundet. Jeg forstår på den anden side også min søster, da jeg selv har følt, at der bare ikke var overskud til noget og alt bare stressede en. Dertil er min søster også blevet drillet ekstremt meget i skolen og er altid bange for at andre bagtaler hende. Jeg vil virkelig gerne hjælpe både min mor og min søster, men det er svært, når deres følelser modsiger sig hinanden. Jeg har prøvet at snakke med dem om det, men så begynder det at køre ud i skænderier og en grædende søster. Hvad skal jeg gøre?
Mvh.
Anne-Charlotte, 21 år

En tanke om "Min søster og min mor skændes!"

  1. Vibe - Center for Autisme Forfatter

    Kære Charlotte
    Tak for dit brev, det lyder som en rigtig svær situation og et dilemma du befinder dig i. Det er jo fint at du kan se sagen fra begge sider, men jo også svært for dig at gå ind i den problematik, for du er jo voksen og har din eget liv, selv om du selvfølgelig gerne vil hjælpe. Det er jo desværre nogle kendte problemstillinger du beskriver, når man har autisme/asperger syndrom og det vil være meget svært for dig alene at løse. Så jeg tænker om det du evt. bedst kunne hjælpe med, ville være at undersøge om nogen udefra f.eks. via kommunen og sagsbehandleren, kan hjælpe din søster også i forhold til fremtiden, hvor skal hun bo mm. Så jeg kunne håbe for jer at dit samvær med din mor og søster, kunne handle mindre om deres konflikter og mere om at I kunne have det rart sammen.
    Mange hilsner Vibe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.